Nieuws en updates!

Nieuws en updates!

12 December 2019

Nieuw btw-nummer voor Nederlandse eenmanszaken

Meer dan 1 miljoen eenmanszaken in Nederland krijgen voor het eind van dit jaar een nieuw btw-nummer toegewezen, ook wel het btw-id genoemd. Het is verplicht om dit nieuwe btw-id vanaf 1 januari 2020 te gebruiken op facturen, webwinkels, websites en bij alle transacties binnen de EU.

Lees verder

14 November 2019

Einde ondersteuning Windows 7

Heb je een laptop of pc met Windows 7 als besturingssysteem? Vanaf 14 januari 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows 7. Wat kan jij doen om er voor te zorgen dat je zorgeloos en veilig blijft verder werken? Je leest het in onze blogpost...

Lees verder

2 Oktober 2019

Hogere kilometervergoeding sinds 01/07/2019

Als werkgever heb je de mogelijkheid om werknemers die hun eigen wagen gebruiken voor beroepsmatige verplaatsingen een vergoeding te betalen voor de gemaakte kosten.
Ofwel bewijst de werknemer het precieze bedrag, ofwel maak je gebruik van een forfait per kilometer. Op deze vergoeding ben je geen RSZ of bedrijfsvoorheffing verschuldigd, tenminste als ze niet hoger is dan de km-vergoeding die ambtenaren ontvangen. ...

Lees verder

4 September 2019

Wat betekent de nieuwe vennootschapswet voor jouw bestaande bvba?

Sinds 1 mei 2019 is de nieuwe vennootschapswet van kracht, maar wat betekent dit nu voor jouw bestaande bvba?
Om het Belgisch vennootschapsrecht eenvoudiger en flexibeler te maken werd er beslist om een aantal vennootschapsvormen te schrappen en 4 basisvormen over te houden..

Lees verder